Persatuan Alumni Smk Seri Pagi
Selamat Datang ke Laman Forum Persatuan Alumni SMK Seri Pagi.

Laman ini adalah Hak Milik sepenuhya oleh Persatuan Alumni SMK Seri Pagi.

Anda dikehendaki LOG IN terlebih dahulu untuk memulakan Forum ini.

Sekiranya Anda masih baru, Sila klik butang REGISTER.

~Admin Alumnismksp~

Peraturan Forum

Go down

Peraturan Forum

Post  Admin on Mon Aug 03, 2009 3:24 am

Salam semua...

Saya harap, sebelum anda memulakan mana-mana post, sudikanlah diri anda untuk membaca Peraturan Forum ini.

1. Sekiranya anda masih BELUM berdaftar di dalam Forum ini, Sila berdaftar terlebih dahulu bagi memastikan anda boleh mengakses bahagian-bahagian lain di dalam Forum ini. Hampir 90% bahagian di Forum ini hanya boleh diakses oleh Ahli yang berdaftar sahaja. Untuk mendaftar, anda boleh KLIK DI SINI

2. Bagi Ahli yang BARU berdaftar, Anda akan dilabelkan sebagai INACTIVE MEMBER. Jangan risau, pangkat tersebut hanya sementara sahaja. Ianya bagi memastikan bahawa anda betul-betul berminat untuk menjadi ahli di dalam laman Forum Alumni ini dan dinaikkan pangkat ke NEW MEMBER.

3. Untuk mendapat pangkat NEW MEMBER , Anda WAJIB memperkenalkan diri di ruangan PERKENALKAN DIRI ANDA. Caranya ialah Klik pada BATCH SPM/STPM masing-masing. Sila patuhi format yang telah ditetapkan.

4. Anda juga dibenarkan untuk membuka thread yang baru, tetapi dengan syarat thread tersebut tidak pernah dibuka sebelum ini. Sila manfaatkan Ruangan Search sebelum membuka mana-mana thread yang baru.

5. Sila pastikan bahawa thread yang anda ingin postkan berada di ruangan yang BETUL.
Contoh : Sekiranya anda ingin berkongsi maklumat berkaitan dengan Komputer & Teknologi, Sila postkan di Ruangan Bincang Komputer & IT dan bukannya di Ruangan Sembang-sembang. Ruangan Sembang-sembang adalah ruangan santai dan sekiranya post anda spesifik kepada sesuatu tajuk, sila POST dibahagian yang sebetulnya.

6. Anda dilarang sekeras-kerasnya menggunakan perkataan yang kurang sopan/lucah/menyinggung perasaan orang lain dan tidak menghormati ADMIN & MODERATOR. Keahlian anda akan DIGANTUNG sekiranya anda didapati bersalah.

7. Pihak ADMIN & MODERATOR amat menggalakkan anda mempromosikan Laman Forum Alumni SMK Seri Pagi ini kepada rakan-rakan anda yang lain. Pihak kami juga akan mewujudkan satu ruangan TESTI untuk memudahkan anda mengajak rakan-rakan lain terutamanya di laman web Friendster, Tagged, Facebook dan sebagainya. ( Ruangan ini akan diaktifkan tidak lama lagi )

8. Selain itu, Laman Forum Alumni SMK Seri Pagi ini hanya sesuai dilayari dengan Mozilla Firefox. Sekiranya anda tiada Mozilla Firefox, anda boleh Download di sini.

Status YM

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum